IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще завърши мачът Украйна – Англия?

В историята на срещите между тези два отбора „трите лъва“ определено изпъкват като фаворит

14:38 | 02.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Как ще завърши мачът Украйна – Англия?

На 3ти юли от 22ч. българско време на „Стадио Олимпико“ във Вечния град един срещу друг излизат отборите на Украйна и Англия в сблъсък за последната възможна квота за 1/2-финалите. Момчетата на Андрий Шевченко изглеждат като най-невероятния участник на 1/4-финалите, но е факт, че са там. „Синьо-жълтите“ успяха да постигнат една-единствена победа в груповата фаза и то срещу дебютанта Северна Македония, което обаче се оказа достатъчно, за да продължат напред към елиминационните фази. В последствие с голяма доза мъжество и малко късмет съумяха да отстранят и Швеция с драматичен гол за 2:1 в самия край на продълженията на мача. Англия от своя страна както на всеки един, независимо дали световен или европейски форум, е тръгнала с големите надежди и “It’s coming home” състоянието на духа. Допълнителен стимул за „трите лъва“ е това, че самият финал ще се играе на „Уембли“ в Лондон.

За да достигнат до този етап, момчетата на Гарет Саутгейт спечелиха своята група „D”, състезавайки се с отборите на Чехия, Хърватска и Шотландия. След това имаха изключително сериозен съперник в лицето на Германия, обаче отново Фортуна им бе отредила мъничко шанс – стадиона, на който се игра мача между Англия и Бундестимът бе същият този „Уембли“, което определено е голям плюс за англичаните. Така и се оказа – макар и късно във втората част, Рахим Стърлинг и Хари Кейн дадоха победата за домакините. На фона на този мач 1/4-финал с Украйна звучи като далеч по-приятно изживяване. 

В историята на срещите между тези два отбора „трите лъва“ определено изпъкват като фаворит – 4 победи, 2 равенства и 1 загуба. Факти, които напълно описват реалните възможности и на двата тима.

По отношение на стартови състави и очаквания за тактическа формация, Украйна ще излезе на терена в постройка 4-3-3, срещу 3-4-3 от страна на Англия. Стартовите единадесет за „Синьо-жълтите“ се очаква да бъдат: Георги Бущан, Олександър Караваев, Илия Забарний, Серхий Кривцов, Микола Матвийенко, Олександър Зинченко, Сергей Сидорчук, Тарас Степаненко, Андрий Ярмоленко, Роман Яремчук и Микола Шапаренко. За „трите лъва“: Джордан Пикфорд, Кайл Уокър, Хари Магуайър, Джон Стоунс, Кийрън Трипиер, Келвин Филипс, Деклан Райс, Люк Шоу, Рахим Стърлинг, Хари Кейн и Джак Грийлиш. И украинците имат своите достойнства с присъствие на терена, обаче съставът на Англия безапелационно изглежда по-стряскащо. 

Сигурни футболни прогнози на 100% знаете, че няма, но победата за „трите лъва“ изглежда като напълно сигурна. Всеки един друг възможен резултат би бил изключително озадачаващ. Ставките за такова предвиждане обаче не са големи, и ние ще се опитаме да подадем прогноза, в която да има повече стойност. До момента всички мачове на Евро 2020, изиграни от Англия са били нискорезултатни. Тук ще търсим промяна на това статукво и предложената от нас прогноза е да има повече от 2.5 гола в мача. Традициите са както за да се спазват, така и за да бъдат променяни!

Футболна прогноза от Прогнози.БГ:  Украйна – Англия – над 2.5 гола

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още